2011. június 27., hétfő

virágzás, mediawave, stb...

 Nagyon röpke időre, de idén is sikerült egy picit elcsípnünk a Mediawave fesztivál programjaiból. Láttunk néhány rövidfilmet, melyek közül A falun c. magyar alkotás tettszett leginkább, nem részrehajlás miatt, ez ízlés kérdése, nagyon jó hangulatú filmecske volt, Wonház Annamária rendezte.
 Szombathelyről egyenesen irány Őriszentpéter! Idén is eljutottunk a Virágzás Napjaira, és bár gyerekek kíséretében jóval kevesebb programot tudok megnézni, mint amennyire nélkülük mennék, ennek is megvan a maga varázsa.


Ezen a képen a Commedia dell’Arte stílusban játszó Utca-Szak (Utcaszínházi Alkotóközösség) Folytassátok c.interaktív produkcióját lehet látni.
Nem hagytak bennünket pihenni: Elindítottak három történetet, mi nézők kiválasztottuk a nekünk legszimpatikusabbat, és azt közösen befejeztük. Végül felpróbálgattuk az összes maszkot. :)
 Még egy kis Commedia Dell' Arte? Pulcinella. Matija Solce szlovén bábművész egyrészt egy nyelvzseni, úgy ragadnak rá az idegen szavak, hogy csak bámulsz, ráadásul előadása megnyitja az ember csapjait rendesen...
A Madaras család minden évben ott volt eddig a Virágzás napjain. A Madaras gyerekek a szemünk előtt nőttek kisgyerekekből művészekké, és ez a Virágzás napjait rendszeresen látogató közönség számára olyan szívet melengető érzés, hogy csuda! Az ő előadásukat soha ki nem hagynám!
Idén Madaras János játszott nekünk csellón, Kovács Kálmán kísérte zongorán.
 A Kolibri Színház több darabbal érkezett Őriszentpéterre, nekem a Klamm háborúját sikerült "megnyernem" -nálunk ugyanis minden előadás egy verseny: ki megy, ki marad otthon a kicsikkel-, biztos, hogy nem véletlenül. Ajánlom mindenkinek, pedagógusoknak kötelezővé tenném!
Klamm tanár úr szerepében: Scherer Péter

Író: Kai Hensel
Dramaturg: Kovács Kristóf
Rendező: Novák János
Végül pedig az Örségi Vásár.
Az évek óta szóra sem érdemes hétvége giccsel és román cigányhaddal.
Idén eljött Török Ádám, és a Mini-mini.
Nem állítom, hogy a jó öreg bohóc sokat tudott emelni a színvonalon, de volt legalább egy kellemes óránk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése